De roze Ruby chocolade is in Nederland

En wij hebben 'm als een van de eersten op!

gerelateerd
8 foodfilms die je gezien móet hebben
Het geluid in een restaurant heeft invloed op wat je eet
Langer dan 15 minuten op het toilet zitten is slecht voor je
Waar komen fruitvliegjes vandaan en hoe kom je van ze af?

In rep en roer waren we, toen we vorig jaar vernamen dat er een nieuwe roze chocoladesoort was ontdekt. Dat we na het roepen dat we wel eerste proefpersonen wilden zijn dat ook daadwerkelijk zouden worden, hadden we niet helemaal verwacht. En dat we zó snel na de aankondiging dat-ie in Azië in KitKat-vorm in de winkel zou komen, dat proeven al zou gebeuren, al helemaal niet. Want ja, we hebben geproefd.

Wat is die roze chocoladesoort nou precies? >

DE NIEUWE VAN SOEST
Met bubbels en uiteraard chocolade werd gisterenavond de heropening van Van Soest in het pand een paar deuren verderop gevierd. De signature producten van de chocolatier werden meeverhuisd naar het Frederiksplein en aangevuld met exclusief spul. In ons geval vierden we de opening dan ook met bubbels en roze chocolade, want de secret stash Callebaut Ruby RB1 chocolade van onze vrienden, die hebben wij een paar grammetjes lichter mogen maken.

Lifehack: zo kun je elke dag zorgeloos chocolade eten >

EXCLUSIEF SPUL 
Slechts een paar chocolatiers en banketbakkers in Nederland hebben het voorrecht om de chocolade als eerste te serveren. Chocolatier Van Soest in Amsterdam is er daar één van. Tot medio maart blijft de roze chocolade van Callebaut een geheime voorraad, daarna gaat-ie de winkel in. Momenteel wordt er nog druk geëxperimenteerd met Ruby, want bij een nieuwe chocoladesoort horen ook nieuwe regels. Het chocolaatje laat zich niet behandelen zoals anderen, en dus moeten zelfs meesterchocolatiers weer op chocoladeles.

CRÈME DE LA CRÈME
Tijdens de wereldpremière van Callebaut Ruby RB1 werd al bewezen wat voor mooie combinaties er mogelijk zijn met de chocolade. Toonaangevende chefs, chocolatiers, patissiers en mixologisten gingen aan de haal met Ruby en creëerden er de gekste dingen mee. Zo verraste Sergio Herman onder meer met een combinatie met foie gras. Wij zien ‘m echter liever wat minder exotisch en kijken uit naar de combinaties met yoghurt, kokos en karamel.

Salted caramel maken? Met diezelfde vrienden van Van Soest laten we het zien >

HET OORDEEL
En de smaak van Ruby zelf dan? Voor nu heeft maar één van ons geproefd, maandag gooien we de chocolade voor de hongerige redactieleeuwen. Maar de gelukkige proefpersoon kan je geruststellen, je jaloezie is gegrond. De chocolade is fruitig, een tikkeltje zuur en doet een beetje denken aan een perfect wit chocolaatje met bosvruchten en yoghurt er doorheen.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO