Met de bijzondere nieuwe burgers van Makro kies je bewust

Duurzaam, gezond en plantaardig, maar bovenal lekker.

gerelateerd
Health Q&A: Zwaar getafeld? Eet wat ananas
Anthony Bourdain is niet meer
10 etenswaren voor een mooie huid
Je kunt blijkbaar pasta koken binnen 1 minuut
Shutterstock

SPONSORED

Heb je een flinke boodschappenlijst, dan is Makro dé plek om je kar vol te laden. Maar ook zonder die lijst raden we je aan richting de groothandel te rijden. Want daar liggen sinds deze week nieuwe, plantaardige burgers klaar om vers voor je bereid te worden in een van de dertien Foodcourts; en die wil je proeven.

HERKOMST
Bij de Makro vind je alles wat je nodig hebt dankzij het brede assortiment met ook niet alledaagse producten. Daar is nu iets aan toegevoegd: de ‘gezonde burger’. Deze burger komt in tweevoud: je kiest voor een tomaten- of een zeewierburger op een wortelbroodbol met garnering en pompoen- of wortelmayo. Een verantwoorde keuze met een goed verhaal, gezien de burger is ontstaan uit samenwerkingen met jonge start-ups.

Doe jij ook mee aan de Nationale Week Zonder Vlees? >

GEZOND EN DUURZAAM
Zo komt het wortelbrood van Groentenbrood, dat brood maakt met doorsnee ingrediënten én groentevezels en -sap. Botanic Bites is verantwoordelijk voor de tomatenburger, gemaakt uit overproductie en buitenbeentjes. Organic Love ontwikkelde samen met sterrenchefs de mayo’s, waarbij tachtig procent van de olie vervangen is door groentes. Lees hier meer over de drie startups die eraan hebben meegewerkt.

13x de beste plekken voor de lekkerste vega- of vegan burgers >

MAKROPAS
Die samenwerkingen liggen in één lijn met de visie van Makro: gezonde, kwalitatieve producten voor een fijne prijs bieden en verantwoord ondernemen stimuleren - weten wat je kiest. Met de samenwerkingen met start-ups wil Makro ervoor zorgen dat de producten buiten vers vanuit de food court, ook in de schappen komen te liggen – wat bij de burgers en toebehoren al is gebeurd. Loopt het water je al in de mond, maar ontbreekt alleen nog de Makro-pas? Je bestelt ‘m snel hier.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO