Onrustige huid? Stop dan met het eten en drinken van deze producten

Zou het zijn dat je in je gezicht terug kunt zien wat je hebt gegeten? De meningen over het effect van voeding op je huid zijn verdeeld. Dit zijn in ieder geval vier mogelijke verklaringen voor de pukkels, rimpels en rode gloed in je gezicht.

gerelateerd
8 foodfilms die je gezien móet hebben
Het geluid in een restaurant heeft invloed op wat je eet
Langer dan 15 minuten op het toilet zitten is slecht voor je
Waar komen fruitvliegjes vandaan en hoe kom je van ze af?
Getty Images

Grof gezegd: heb jij een wijngezicht? Een zuivelhoofd? Of een suikersmoel? Wij hebben waarschijnlijk last van het laatste, vanwege deze 25 feestelijke toetjes >

HEB JE LAST VAN ONZUIVERHEDEN...

...RONDOM JE MOND EN KIN?
Je kin is verbonden met je maag. Onzuiverheden rondom je mond kunnen komen door hormonen of een lactose-intoleratie. Tip? Een verandering in je hormonenhuishouding of stress kun je verlichten met water, (groene) thee en verse groenten. De hormonen in zuivel kunnen zorgen voor een overproductie van huidcellen waardoor je kin onrustig wordt. Probeer zuivelproducten zoals melk en kaas dan te vermijden. En eet bovendien vezelrijke voeding om je spijsvertering op peil te houden.

...OP JE VOORHOOFD?
Je voorhoofd is gelinkt aan je blaas en je spijsverteringstelsel. Tip? Drink meer water en kies voor minder vet eten.

...TUSSEN JE WENKBRAUWEN?
Dit deel is gekoppeld aan je lever of aan een voedselallergie. Tip? Alcohol kan zorgen voor lijntjes tussen je wenkbrauwen. Drink daarom minder alcohol en zuivel. Laat jezelf bij twijfel testen op een allergie.

10 etenswaren voor een mooie huid >

...OP JE OREN?
Je oren zijn verbonden met je nieren. Tip bij rode, warme oren: drink water en vermijd alcohol en andere dranken die je uitdrogen zoals vruchtensappen met veel suiker en koffie.

...RONDOM JE OGEN?
De huid rond je ogen is ook verbonden aan je nieren. Tip? Drink meer water als je last hebt van donkere kringen. Het kan een gevolg zijn van (lichte) uitdroging. Drink daarom genoeg water.

Dit moet je eten als je minimaal 100 jaar oud wil worden >

...OP JE WANGEN?
Je wangen zijn gelinkt aan je ademhaling. Tip? Als je last hebt van rode wangen kan dat komen door alcohol. Probeer het te vermijden. Alcohol verwijdt namelijk de capillaire bloedvaten in je wangen, waardoor ze er rozig uitzien. Ook door roken kunnen er onzuiverheden ontstaan op je wangen.

...OP JE NEUS?
Je neus is gekoppeld aan je hart. Tip? Wellicht komen de onzuiverheden door een hoge bloeddruk. Controleer met een bloeddrukmeter of bij de huisarts. Bij een hoge bloeddruk is een gezonde leefstijl meer dan gewoonlijk aan te raden.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO