Oliebollentest 2017: híer moet je heen voor de lekkerste van Nederland

Dit jaar in ieder geval.

gerelateerd
Dit moet je eten om van je koffie-adem af te komen
Het sympathiekste restaurant van Amsterdam gaat groeien
8 foodfilms die je gezien móet hebben
Het geluid in een restaurant heeft invloed op wat je eet
Getty Images

Ieder jaar doet het AD De Oliebollentest. Hiervoor reizen ze stad en land door, om te achterhalen wie-o-wie de allerlekkerste oliebollen van het land bakt. De winnaar van dit jaar is bekend. En we kunnen wel zeggen, hij verrast ons.

Met deze tips bak je zelf de perfecte oliebol >

EN DE WINNAAR IS…
Bakkerij Klootwijk uit Capelle aan den IJssel! De bakkerij die zeven jaar geleden een vernietigend oordeel van de testers kreeg. Zij noemden de oliebollen onder andere klef en taai. Bakker Leon is gelukkig niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij schoof zijn oude recept aan de kant en bracht een nieuwe oliebol op de markt – fijn voor ons.

DE CIJFERS LIEGEN ER NIET OM
Een dikke vette tien kreeg de oliebollenbakker voor zijn even vette deegballen. Gepaard met vele complimenten over de smaak, de vulling en de krokante korst. Prima comeback dus.

Dit is het ultieme recept voor appelbeignets >

TOP DRIE
De oliebollen van meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse eindigde op de tweede plaats en de oliebollen van bakker Ivo Vliegendehond uit Wolvega waren goed voor de derde plek de lijst. Benieuwd naar de gehele lijst? Je vindt ‘m hier.

Bron: AD

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO