Doe mee aan de Nationale Week Zonder Vlees

Een weekje vlees laten staan. Moet lukken toch? Vooral met deze extraatjes.

gerelateerd
8 foodfilms die je gezien móet hebben
Het geluid in een restaurant heeft invloed op wat je eet
Langer dan 15 minuten op het toilet zitten is slecht voor je
Waar komen fruitvliegjes vandaan en hoe kom je van ze af?
Getty Images

Vijf maart is het zover: de eerste Nederlandse editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief van Isabel Boerdam, die je misschien beter kent van De Hippe Vegetariër.  

Thuis eten? Hier haal je het lekkerste vegetarische eten van Amsterdam >

GO VEGA
Zoals de naam al zegt, is het de bedoeling dat we massaal een week geen vlees eten. Zeven dagen geen worst, geen biefstuk, geen kipfilet en geen hamburgers dus. Waarom? Om te realiseren hoe makkelijk het is om vlees te laten staan én om de positieve impact van minder vlees op je bord te ervaren.  

(TE) GOED VOOR DE WERELD
Want al is het laten staan van een runderlap moeilijk voor jou, een positieve impact heeft het zeker. Als je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je namelijk zeven maanden aan douchewater, 111 kilometer autorijden, de hoeveelheid vlees van één hele kip en zeven maanden werk voor een boom. Had je niet gedacht hè?

De ultieme wintersnack: vezelrijke frietjes van pompoen >

FLEXITARIËR
Met dit initiatief wil Boerdam meer mensen kennis laten maken met de vegetarische keuken. Ze wil laten zien dat vegetarisch eten niet saai, smakeloos en ingewikkeld is. Maar juist verrassend, smaakvol en makkelijk. Hiermee hoopt ze dat steeds meer huishoudens in ieder geval eens per week het vlees laten staan, zodat een flexitarisch eetpatroon de nieuwe Nederlandse standaard wordt.  

BIJ DE HAND GENOMEN
Als je meedoet aan de Nationale Week Zonder Vlees, wordt je niet zomaar in het diepe gegooid. Op de website en aan de hand van de hashtag #weekzondervlees vind je verschillende tips die het je een stuk makkelijker maken. Ook krijgt iedere deelnemer die zich voor 23 februari inschrijft een gratis Week Zonder Vleesmagazine thuisgestuurd. Eitje wordt dat dus  - ook op je bord ja.  

Joe! Zo lukt het wél om meer groente en fruit te eten >

MEEDOEN
Verder zijn er verschillende organisaties die aandacht besteden aan het initiatief. Zo is er bijvoorbeeld een vegetarische restaurantweek. Welke activiteiten er bij jou in de buurt plaatsvinden lees je hier. Overtuigd? Inschrijven kan al, en dat doe je op de website.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO