Dit is ons favoriete gerecht uit de HelloFresh Kerstbox

Dag kerststress! Deze boodschappen belanden gewoon op jouw deurmat, mét recepten. 

gerelateerd
8 foodfilms die je gezien móet hebben
Het geluid in een restaurant heeft invloed op wat je eet
Langer dan 15 minuten op het toilet zitten is slecht voor je
Waar komen fruitvliegjes vandaan en hoe kom je van ze af?

SPONSORED

Bang dat je kerstdiner in de soep gaat lopen? Surf dan maar eens gauw naar HelloFresh.nl, want daar kun je je kerstdiner in een handomdraai bestellen én erop vertrouwen dat het netjes op tijd voor de deur staat. De boodschappen en recepten dan. Het enige wat jou nog rest is het besturen van de potten en de pannen.

Dit zijn alle kersttrends op het gebied van vlees >

DE BOXEN
Bij HelloFresh bestel je voor de Kerst een driegangen Original Kerstbox of Veggie Kerstbox, of een viergangen Deluxe Kerstbox, met alles daarin wat je nodig hebt voor een stressloos kerstdiner. Wie de Kerst liever traditioneel gourmettend doorbrengt, kan voor de Gourmetbox gaan. De kaasliefhebber bestelt er een kaasplank bij met vier kazen. Droog sta je deze Kerst ook niet, want je kunt zelfs een box met begeleidende wijnen bij je Kerst- of Gourmetbox kiezen. De Wijnbox bestaat uit drie verschillende wijnen (cava, witte wijn en rode wijn) en is te bestellen in een box van 3 of van 6 flessen. 

Dit zijn alle kersttrends op het gebied van groente en vega >

DE GERECHTEN
Wij wilden natuurlijk wel weten wat voor vlees - of vega - we in de box hadden en mochten de Deluxe en Veggiebox uitproberen. We testten vijf gerechten uit de boxen en delen de recepten met je. Onze favoriet? De tarte Tatin van gekarameliseerde sjalot.

Voorgerecht
Peterseliewortelsoep met frisse citroen

soep hf

Een soep waarin een vergeten groente de hoofdrol speelt: de peterseliewortel. Eentje die je binnen 35 minuten op tafel hebt staan trouwens. Kun je zelf weer wat langer meetafelen.

Dit zijn alle kersttrends op het gebied van vis >

Tussengerecht
Makreelrillette met verse kervel 

hf

Van oudsher werd dit gerecht met varkensvlees bereid. In dit recept is er echter voor makreel gekozen. Een vette vis die met zijn rokerige smaak perfect bij het geheel past, als je het ons vraagt.

Hoofdgerecht
Hertenpeper met aardappelpuree 

hertenpeper hf

Dit gerecht maak je met vlees dat al acht uur lang heeft gestoofd. Bespaart niet alleen jou veel tijd, maar komt ook de smaak ten goede.

Dit zijn alle kersttrends op het gebied van desserts >

Hoofdgerecht
Tarte Tatin van gekarameliseerde sjalot 

tarte tartin hf

Als je dacht dat tarte Tatin met appel al lekker was, dan heb je deze hartige versie met sjalot nog niet geprobeerd. Hmm!

Nagerecht
Chocolademousse met sinaasappelcoulis

chocolademousse hf

Denkend dat chocolademousse alleen al goed genoeg was, werden we toch wel heel erg blij van de sinaasappelcoulis en het amandelschaafsel die dit dessert afmaken. 

Benieuwd naar de boxen? Je vindt ze hier. De Kerstboxen zijn vanaf nu tot en met 17 december te bestellen en worden op 23 of 24 december bij je thuisbezorgd.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO