Zijn McDonald's frietjes hét middel tegen kaalheid?

Scheer je weg, op naar de Mac! 

gerelateerd
6 tips om de extra vakantiekilo’s tegen te gaan
Dit is hoeveel eieren je per dag mag eten
Om déze reden krijg je om 4 uur ’s middags slaap en trek
Dit moet je eten als je honderd jaar wilt worden
Getty Images

Dat de McDonald's meer goeds voor ons doet dan alleen onze stoutste eetdromen waarmaken, hadden we niet helemaal zien aankomen. Wat blijkt? De gele M zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de haren op ons hoofd beter groeien. En da’s positief nieuws voor de kalenden onder ons.

Is ovenfriet gezonder dan gefrituurde? >

DE FRIET EN DE HAARSPRIET
Oké, het is geen levensbedreigende kwaal, maar we hebben over het algemeen gezien toch liever haren op ons hoofd. Bovendien vinden wij het geen probleem om ongegeneerd wat vaker friet bij de Mac te bestellen, dus wij tekenen voor dit wondermiddel.

Dit moet je bij de McDonald's eten om in één klap aan je 200 kcal te komen >

VET!
Want de friet, daar zit ’t ‘m in. De French fries bij de fastfoodgigant worden in frietvet met dimethylpolysiloxaan gebakken. Klinkt net zo chemisch als het is: eentje uit de familie van de siliconen. Een anti-schuimstofje dat het spetteren van frituurvet tegengaat en verwerkt wordt in wel meer etenswaren. Dus wees gerust, de dosis die in je friet – en die andere etenswaren - belandt is zo klein, dat het spul je niks aan zal doen. Behalve je haren laten groeien dus.

Kijken: zo eten ze friet over de hele wereld >

HOE DAT ZO?
Japanse wetenschappers van de Yokohama National University deden een testje met de stof op muizen. Daarbij werd ontdekt dat er grote hoeveelheden nieuwe haarzakjes tegelijk aangemaakt worden met behulp van dimethylpolysiloxaan. Deze eerste testen met de stof beloven volgens hen dan ook goeds voor mensen met haarverlies, het spul blijkt een prima basis voor een haargroeimiddel. Dus... de proef alvast op de som nemen en een ommetje langs de McDrive?

Lees meer over het onderzoek op Business Insider.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO