Dit aten we massaal in 2015, 2016 en 2017

Pokébowls zijn zó... 2017? 

gerelateerd
Mieren in huis? Zo leid je ze om te tuin
Bewezen! Van pasta word je NIET dik!
Dit moet je eten om van je koffie-adem af te komen
Het sympathiekste restaurant van Amsterdam gaat groeien
Getty Images

Foodtrends komen, foodtrends gaan. Maar welke gekke dingen aten we - of zouden we gaan eten - de afgelopen jaren? Dit eten we in ieder geval vanaf 2018.

2015
In 2015 zaten we middenin het fermenteerproces en plantten we de eerste zaadjes voor kiemen. Iedereen pikte wel een graantje mee, van quinoa tot freekeh en havermout - die laatste tevens het begin van de internationale breakfasts en de boozy brunch. Het was een bitter jaar, met de opkomst van boerenkool, radicchio, vermout, IPA en Negroni. Gin-tonic bleek als drank echter onovertroffen. De pieper werd verruild voor de zoete aardappel als friet, gezouten karamel was er om de healthy balans weer wat recht te trekken. En dan hadden we nog matcha, soja, karwij en kummel

Dit waren alle voorspelde foodtrends van 2015 >
Dit aten we daadwerkelijk in 2015 >

2016
De Bloody Mary naast het internationale ontbijtbord bleek een blijvertje. Streetfood kwam van Aziatische straathoeken naar die van ons - inclusief insecten uit de frituurpan. Geelwortel werd het nieuwe gember, blij werden we van bonen en de Mexicaanse keuken kwam aan de macht. En de leukste? We hoefden niet meer jaloers naar het bord van de buurman te loeren, want shared dining, dat moest je doen. 

Dit waren alle voorspelde foodtrends van 2016 >

2017
Was het dat fotogenieke kommetje, of waren het toch de ingrediënten? Hoe dan ook, in 2017 konden we niet meer om pokébowls en ramensoep heen. Mexico maakte plaats voor de keuken van Libanon en we gingen los met groenten: van halve kolen tot de hele boel poffen. Het industriële loodsrestaurant was niet meer; de Russian Tea Room won aan interieurliefde. En voor het eerst was het de carnivoor die steeds meer het onderspit leek te delven, want de vegan schudde het geitenwollensokkenimago van zich af, waardoor er heel wat zielen gewonnen werden.

Dit waren alle voorspelde foodtrends van 2017 >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO