8 foodfilms die je gezien móet hebben

Weekend! Het perfecte moment om bank te hangen dus. Iets wat wij het liefst doen met een van deze foodfilms en -documentaires. Vergeet je de popcorn niet? 

gerelateerd
Om déze reden krijg je om 4 uur ’s middags slaap en trek
Dit moet je eten als je honderd jaar wilt worden
Dit is waarom vliegtuigeten niet lekker is
Dit kun je het beste eten en drinken met warm weer
Getty Images

 

Tomorrow (2016)

Deze feel good docu is een must see voor iedereen die zich zorgen maakt om de voedselindustrie en een hart onder de riem gestoken wil hebben. Na het zien van deze film ziet de wereld er ineens weer een stuk rooskleuriger uit.
Bekijk hier de trailer >

6x foodseries die je gezien moet hebben op Netflix >

Sergio Herman: Fucking Perfect (2015)

In Fucking Perfect krijg je een kijkje in de keuken bij Zeeuwse topkok Sergio Herman. Op het hoogtepunt van zijn carrière besluit hij het roer om te gooien en sluit hij zijn beroemde driesterrenrestaurant Oud Sluis. Al gauw komt er alweer iets nieuws op zijn pad en opent hij een nieuw culinaire avontuur: restaurant The Jane in Antwerpen.
Bekijk hier de trailer >

Burnt (2015)

Door zijn wilde leven vol drank en drugs raakt chef-kok Adam Jones zijn sterrenrestaurant in Parijs kwijt. Na enige tijd besluit hij de draad weer op te pakken en trommelt hij zijn oude team op om een nieuw restaurant in Londen te openen. Zijn doel: met drie Michelinsterren het beste restaurant van de stad worden.
Bekijk hier de trailer >

Chef (2014)

Na een conflict met de te commerciële restauranteigenaar pakt chef Carl Caspers zijn spullen en neemt ontslag. Hij vertrekt naar Miami, knapt een oude foodtruck op en opent een eigen restaurant op wielen. Door het grote succes vindt hij zijn liefde voor koken en het leven weer terug. Een echte feel good waarvan je maag absoluut van gaat knorren. 
Bekijk hier de trailer >

The Lunchbox (2013)

Jonge huisvrouw Ila werkt bij een beroemd lunchbox-bezorgbedrijf in Mumbai, India. Als een door haar gemaakte lunch voor haar afstandelijke echtgenoot per ongeluk terechtkomt bij de oude Saajan, komen de twee met elkaar in contact. Via de lunchboxen besluiten ze brieven naar elkaar te sturen. Door het delen van hun levensverhalen groeien ze steeds dichter naar elkaar toe en ontstaat er een opbloeiende romance.
Bekijk hier de trailer >

Zou jij ook wel eens een lunchbox willen versturen? 15x recepten voor een weergaloos lunchbroodje >

Jiro Dreams of Sushi (2011)

Deze docu neemt je mee naar een klein, verscholen restaurant in de metro van Tokio. Het wordt gerund door de 85-jarige Jiro Ono, die er al zijn hele leven van droomt de perfecte sushi te maken. Als eigenaar van het underground-restaurant met drie Michelinsterren op zak is hij de beste sushi-chef ter wereld.
Bekijk hier de trailer >

Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam >

The Hundred-Foot Journey (2014)

De Kadam familie is uit hun geboorteland India gezet en heeft zich gevestigd in het zuiden van Frankrijk, in het schilderachtige Saint-Antonin-Noble-Val. Onder leiding van vader Hassan opent de familie Indiaas restaurant ‘Maison Mumbai’. Een kille eigenaresse van een klassiek, nabijgelegen Frans sterrenrestaurant ruikt de concurrentie is daar alles behalve blij mee. Er ontstaat een flinke concurrentiestrijd tussen de twee.
Bekijk hier de trailer >

Julie & Julia (2009)

Omdat ze haar saaie leven spuugzat is, gaat Julie Powels op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze haalt haar kookkunsten uit de kast en stelt een doel: in één jaar tijd alle 524 recepten maken uit het beroemde kookboek van Julia Childs, vertolkt door Meryl Streep.
Bekijk hier de trailer >

No Reservations (2007)

Kate Armstrong gespeeld door Catherine Zeta-Jones is chef-kok in een restaurant in Manhattan. Ze leeft voor haar werk en gaat daar iets te veel in op, waardoor haar werkwijze soms intimiderend kan overkomen. Wanneer ze plotseling voor haar nichtje moet zorgen, leert ze zichzelf kennen. In het restaurant voelt ze dat ze moet concurreren met haar nieuwe sous-chef, die in tegenstelling tot Kate heel goed met haar nichtje kan opschieten.
Bekijk hier de trailer >

Ratatouille (2007)

In deze film voor jong en oud is het de droom van de rat Remy om in de keuken te werken. Zijn liefde voor eten wordt niet gewaardeerd door zijn familie, maar wanneer hij er alleen voor komt te staan, wordt door een samenwerking met Linguini zijn droom werkelijkheid. Remy en Linguini proberen samen het restaurant van Gusteau weer terug op de kaart te zetten.
Bekijk hier de trailer >

Dit aspect in een restaurant heeft invloed op wat je eet >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO