6x eten waar je gelukkig van wordt

Wij worden van bijna al het eten gelukkig, maar van deze 6 producten is het ook wetenschappelijk bewezen dat ze een goede invloed hebben op je humeur. Snacken maar!

gerelateerd
Plantaardige primeur: de eerste vegetarische biefstuk ligt in de winkel
Heb jij altijd honger? Dit kan de reden zijn!
8 memorabele quotes van Anthony Bourdain
Getty Images

Avocado

Duh. Wisten wij al lang. Avocado bevat veel vezels, vitamine C en K, zorgt voor een lage bloeddruk en stimuleert de aanmaak van serotonine in de hersenen, een stof waar mensen die lijden aan depressie een tekort aan hebben. Je hebt slechts een halve avocado per dag nodig om er de voordelen van te voelen. Wij gaan nog even nadenken of dat goed of slecht nieuws is.

Ai! Dit zijn tekenen dat je niet goed eet >

Rode peper

Dit is een aparte: bij het eten van rode peper komt er capsaïcine vrij, een stof die door de hersenen gelinkt wordt aan pijn. Om deze pijn te overwinnen, wordt er extra veel endorfine aangemaakt, wat weer zorgt voor een geluksgevoel. Even doorbijten dus, maar dan heb je ook wat.

Vanilleyoghurt

Fins onderzoek heeft uitgewezen dat de geur van vanille agressiviteit verlaagt. De probiotica in yoghurt zijn bevorderlijk voor je humeur. 1+1=...

Zo houd je gezond eten langer vol >

Chips

Belgische wetenschappers ontdekten dat verdrietige mensen vrolijker werden van vet eten als chips en frieten. Wij zijn geen wetenschappers, maar dit komt voor ons toch niet volledig uit de lucht vallen.

Chocolade

De cacaoboon bevat grote hoeveelheden alkaloïde theobromine. Euh.. Come again? Dat is een stof die een positieve invloed heeft op je humeur. Vooral pure chocolade kan opwekkend werken vanwege het hoge cacaogehalte.

We kunnen wellicht geen chocolade meer eten in de toekomst... >

Pompoenpitten

Pompoenpitten zitten vol met stressverlagend mineraal magnesium. Bovendien bevatten ze ook tryptofaan, een stofje dat serotonine aanmaakt wat weer bevorderend is voor je stemming.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO