Bijna Valentijn! Dit kun je beter niet eten voordat je het bed induikt met je lief

Oké, laten we het zo stellen. Na een romatische eetdate wil het soms zo zijn dat je meer van elkaar wil dan alleen tongworstelen. Gniffel, gniffel. Een opgeblazen gevoel is vrijwel nooit sexy, maar in zo’n geval het laatste wat je wil. Vermijd daarom deze etenswaren, en je bent wat ons betreft good to go.

gerelateerd
9 etenswaren met onvermoede poetstalenten
10x etenswaren die je nooit in je vriezer moet stoppen
6x foodseries die je gezien moet hebben op Netflix
Zo zorg je dat je minder suiker binnen krijgt
Getty Images

1) BAGELS
Van al het brood zijn bagels misschien wel de meest compacte soort die er is en het duurt dus lang om zo’n bagel te verteren. Een betere optie is een geroosterd broodje.

2) SPEK
Spek en ander vet vlees kan een nadelige werking hebben op je maag. Doordat het vettig is, is het lastiger te verteren.  

3) KOFFIE
Een espresso om de maaltijd mee af te sluiten is misschien geen goed idee. Koffie kan je spijsvertering een duwtje in de rug geven en zorgen dat je sneller naar de wc moet om alles weer kwijt te raken.

4) BIEFSTUK
Veel rood vlees betekent veel niet zo lekker geurende winden. En dat wil je niet.

Bijlesje biefstuk bakken? Alstu! >

5) BROCCOLI
En ook bloemkool en spruiten zijn geen goed idee. Deze groene groenten zorgen namelijk voor een opgeblazen gevoel en winderigheid.

6) FRIET
Hoewel aardappel prima is, kun je beter geen gefrituurd eten naar binnen werken als je plannen hebt met je date, later op de avond. Plan na wat verse frieten ook een uurtje of twee uitbuiken in, want je blijft door de olie achter met een vol gevoel. Fijn, zo’n voldaan gevoel, maar niet sensueel.

9x friet zónder aardappel >

7) HUMMUS
Een nadeel van kikkererwten – de basis van hummus – is dat ze zorgen voor winderigheid. Dat is dan weer jammer, want hummus blijft favoriet. Dan maar in je eentje langs bij deze hummus-hotspots.

Bekijk hier nog meer etenswaren die je beter kunt laten liggen tijdens je date >

Bron: Delish

 

 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO