Geen rimpels! Dit moet je eten voor een jonge huid

Anti-rimpel zonder crème. 

gerelateerd
5 healthy foods die ongezond zijn als je er te veel van eet
Zelf kruidnoten maken doe je zo
Wow! Er bestaat nu vegan sashimi
Van deze 7 etenswaren worden je tanden schijnbaar hagelwit
Getty Images

Je bent wat je eet, niet? Nu willen we niet dat je in een aardbei verandert, maar wel dat die aardbei jóu verandert. In een jong bloempje, welteverstaan. Deze etenswaren geven je volgens dermatologen precies de juiste glow die je ogenschijnlijk een paar jaartjes van de teller haalt. 

6x eten dat helpt bij afvallen >

Kiwi

Een van de krachtigste werkingen van vitamine C is het produceren van collageen, een proteïne dat je huid z’n elasticiteit geeft. Collageen breekt af met de jaren en veroorzaakt rimpels, maar een kiwi vol vitamine C geeft daarbij een beetje tegengas.  

Zalm

De hoge dosis omega 3 in zalm vermindert ontstekingen die invloed hebben op hoe de huid eruitziet. Ook vitamine D en antioxidanten hebben een positief effect op huidziektes.

Tomaten

Tomaten bevatten lycopeen, een pigment dat van nature in de huid voorkomt. Het vervangt zonnebrand absoluut niet, maar biedt wel enige bescherming tegen UV-straling en neutraliseert schadelijke stoffen.

Deze producten moet je eten voor gezond haar >

Paprika

Nog zo’n vitamine C-bom die de aanmaak van collageen een boost geeft. Diezelfde vitamine versterkt overigens ook je immuunsysteem.

Bladgroen

Deze groentes bevatten de carotenoïden luteïne en zeaxanthine, die de huidcellen beschermen en hydrateren en de schade beperkt houden.

Paddestoelen

In paddestoelen zit selenium, een belangrijk mineraal dat helpt bij het beschermen van je huid tegen zonschade.

Onrustige huid? Dan moet je dit eten >

Zeevruchten

Zink is een ander mineraal dat het immuunsysteem een boost geeft en de huid beschermt. Je vindt zink in schelp- en schaaldieren als garnalen, oesters en mosselen. En die zijn nog calorie-arm ook.

Aardbei

Dit fruit zit vol vitamine C en flavonoïde die beide de conditie van de huid verbeteren. Stoffen die er zelfs in blijven zitten als aardbeien bevroren worden, dus je kunt er het hele jaar door aan komen.

Zonnebloempitten

Noten en zaden bevatten veel vitamine E, een vitamine die helpt om huidcellen te beschermen en de huid een gezonde glans te geven.

Van deze etenswaren gaan je haren sneller groeien >

Mango

Betacaroteen helpt de huid herstellen, houdt ‘m glad en vertraagt het vormen van rimpels. En die betacaroteen haal je dus in grote hoeveelheden uit mango’s, waar verder ook nog veel vitamine A zit voor het beschermen van huidcellen en helpen vernieuwen. Zijn ze niet in het seizoen, pak dan een wortel of zoete aardappel, of ga voor een cantaloupemeloen of abrikoos.

Bron: Good Housekeeping

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO