5 snacktips voor tijdens een lange autorit

Zo kom je ongeschonden zwarte zaterdag door en heelhuids aan op het vakantieadres. 

gerelateerd
Het geluid in een restaurant heeft invloed op wat je eet
Yes! Het programma De Aardappeleters krijgt een nieuw seizoen
Geheim ingrediënt voor een ‘volwassen’ chocolademelk
Chocoladelettertest 2018: dit zijn de lekkerste letters
Getty Images

Morgen stapt het ganse land massaal de auto in om het zonnigere zuiden van dit continent op te zoeken. Iets waar we de veelal ouders met koters geen ongelijk in geven, gezien het grauwe wolkendek wat boven dit land hangt – maar dat terzijde. De hamvraag: hoe kom je zo’n eindeloze autorit ongeschonden en niet-verhongerd door?

1. Vergeet niet te snacken

Allereerst, om iedereen in de auto kalm te houden: vergeet-niet-te-snacken. De achterbank is verrassend lang koest te houden als de monden en de buiken vol zitten en ook de navigerende passagiersstoel doet het beter wanneer-ie niet hangry is. 

Zo houd je de achterbank ook stil: deze ingrediënten zorgen voor een goede nachtrust >

2. Stop om te snacken

Niet alleen om de benen te strekken, maar ook om het lokale assortiment in de snelwegwinkels te ontdekken. Of de boulangerie in een dorp onderweg. 

De wereld rond in 15 snacks >

3. Kies verstandig

Drop of ander mierzoets? Lekker, maar zo’n zak ben je na even dooreten al gauw beu. Ga voor een snack waarvan je weet dat je het niet in één hap opeet, maar die je ook niet na een uur zat bent. Sta je voor een Frans benzinepompstation-rek en is je Frans net zo best als je Chinees, laat je dan verrassen. Raak je in ieder geval niet verveeld.

Deze snack-combi's kunnen je zelfs helpen met afvallen >

4. Vergeet de noodvoorraad niet

Nu kun je niet op ieder hongermoment de auto uitstappen en verwachten dat er een schap vol moois op je wacht. Sterker nog, vele stops zullen enkel uit parkeerplaats en picknickbank bestaan. Leg dus een noodvoorraad aan in de achterbak met lekkers dat lang goed blijft.

10 eiwitrijke snacks die je makkelijk mee kunt nemen >

5. Denk aan de gouden autosnackregels 

Houd bij het aanleggen van je voorraad rekening met vier gouden snackregels. Vullend voedsel, zoetigheid, zoute dingen en chocolade. De ideale kofferbak bevat dus bijvoorbeeld granolarepen, bananen, pinda’s en koekjes met een chocoladesmaak. Als de chocoladenood erg hoog is een reep, wel even opeten vóór je de smeltgrens van Frankrijk bereikt. 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO