10 sexy foods die lustopwekkend werken

Van eetlust naar andere lust.

gerelateerd
9 etenswaren met onvermoede poetstalenten
10x etenswaren die je nooit in je vriezer moet stoppen
6x foodseries die je gezien moet hebben op Netflix
Zo zorg je dat je minder suiker binnen krijgt
Getty Images

Zeker zijn van een wilde avond in de slaapkamer? Dan kunnen deze afrodisiaca je daar wel een handje bij helpen. Omdat er nogal een waslijst bestaat aan eetbare lustopwekkers, hebben we het meest sexy voedsel er tussenuit geplukt. Want asperges en knoflook, die winden ons nou niet altijd zozeer op. Zeg, veel plezier vanavond.

OESTER
De oester. Een inkoppertje dat bovenaan deze lijst hoort. Het glibberige schelpdier zorgt ervoor dat er bepaalde sekshormonen opgewekt worden en bevat een hoge dosis aan zink. En laat dat nou net even goed van pas komen bij de aanmaak van het mannelijk... zaad. 

Nu je weet wat ze zeggen: zeven recepten voor oesters >

KERS
De antioxidant quercetine, die in kersen zit, is goed voor de gezondheid van het hart en verbetert het uithoudingsvermogen. Positief in bed, dus. Ook wordt er gezegd dat sommige soorten kersen de aanmaak van feromonen stimuleren, die op hun beurt de seksuele aantrekkingskracht weer bevorderen.  

ARTISJOK
Het linken van lustopwekkende eigenschappen aan de artisjok door kruidenwetenschapper Rembert Dodoens, zorgde er ooit voor dat enkel de man van de groente mocht eten. Een vrouw moest je in de zestiende eeuw ten slotte geen afrodisiacum geven, want dan wist je nooit wat er ging gebeuren. Klinkklare onzin natuurlijk en de reden dat we als vrouw tegenwoordig gewoon lekker aan de lustopwekkende middelen mogen. Een artisjok eten we in dat geval voor de seksuele gezondheid, want veel meer spannends dan vitamines en mineralen zit er niet in.

Bij deze Amsterdamse zaak hebben ze baklava die werkt als afrodisiacum >

HONING
De stof borium in honing geeft testosteron een boost én helpt oestrogeen een handje. Bovendien bevat honing stikstofoxide, wat de bloedvaten verwijdt en het sneller laat stromen. En dat is bij bepaalde lichaamsdelen van de man best handig. Honey, kom je even eten?

KOFFIE
Ook koffie verbetert het uithoudingsvermogen. De cafeïne erin werkt stimulerend en bevordert de aanmaak van dopamine, wat goed is voor het genot. En ook van deze drank gaat het bloed sneller stromen naar de juiste plekken.

VIJG
Om iets minder poedelnaakt te zijn raadpleegden Adam en Eva de bladeren en ook de vrucht van de vijgenboom heeft zo’n associatie sinds de oudheid: hij werd geassocieerd met het vrouwelijk geslachtsorgaan. Lustopwekkende stoffen zitten er echter niet in, maar sexy, dat is-ie wel.

Dit is wat er gebeurt als je iedere dag een banaan eet >

AVOCADO
De Azteken noemden de avocadoboom ook wel testicle tree – een verwijzing die we wel begrijpen. Koppel die referentie aan zijn voedingsstoffen - de vrucht is dankzij zijn rijkheid aan vitamines en mineralen ook een goede voor de seksuele gezondheid - en je hebt nog een afrodisiacum. 

AARDBEI
Nog zo een vol antioxidanten die de seksuele gezondheid op peil houden. Bovendien wordt de rode kleur van de aardbei gezien als lustopwekker, kun je ‘m heel charmant naar binnen werken en doet-ie het perfect met de volgende lustopwekker: chocolade. 

CHOCOLADE
Van pure chocolade is bewezen dat het door de dosis tryptofaan het geluksstofje serotonine opwekt. En ook de fenylethylamine zorgt voor de nodige opwinding in het lijf.

Je kunt jezelf dus dood eten met chocolade... >

NOTEN
Amandelen staan sinds de oudheid symbool voor vruchtbaarheid. Pas later werd bewezen dat ze ook de nodige bestanddelen bevatten die goed zijn voor het libido. Dat geldt voor meer noten; ook walnoten bevatten bijvoorbeeld de vitamine C, het magnesium en de omega 3 waardoor ze werken als afrodisiacum.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO