Tony’s Chocolonely wil een chocoladefabriek (met achtbaan) openen op een kolencentrale

Tony’s Chocolonely is vastbesloten een eigen chocoladefabriek te beginnen. En wel in ’s werelds grootste cacaohaven: Amsterdam.

gerelateerd
5 tips tegen een kater
Drink jij je rode wijn altijd op kamertemperatuur?
Hoeveel fooi moet ik geven?
Waarom zorgt koffie ervoor dat je naar het toilet moet?
Tony's Chocolonely - via Instagram

Inmiddels heeft de chocolademaker de pijlen gericht op de Hemwegcentrale: een kolencentrale.

ACHTBAAN
Volgens Chief Chocolate Officer, Henk-Jan Beltman, moeten in Tony’s Factory tenminste 25 miljoen repen Tony’s Chocolonely gemaakt worden. Én de chocoladefabriek wordt niet zomaar een fabriek. Tony’s Factory neemt Willy Wonka-achtige taferelen aan, want de chocolademaker heeft zelfs plannen voor een heuse achtbaan. Of die gaat passen in de Hemwegcentrale is nog de grote vraag.

VAN BOON TOT REEP
Tony’s Chocolonely, die zijn chocola nu niet zelf produceert, heeft een hoger doel met het starten van een eigen chocoladefabriek. Chocoladeliefhebbers kunnen in de fabriek zien hoe chocola gemaakt wordt: van boon tot reep. Door fans te betrekken hoopt Tony’s Chocolonely de gehele industrie 100% slaafvrij te maken.

KOLENCENTRALE MOET WEG
De Hemwegcentrale, de plek waar Tony’s Factory moet komen, is de laatste kolencentrale van NUON en een doorn in het oog van de Gemeente Amsterdam. Ook NUON wil er graag van af, maar wil daarvoor geld van de Rijksoverheid, om de fabriek te slopen en voor de tweehonderd mensen die er nu werken. Vandebron, een leverancier van groene energie, startte een petitie voor de sloop en deed een bod van 1 miljoen euro om de fabriek te sluiten. Tony’s Chocolonely steunt deze actie en legt nu ook een bod van 1 miljoen euro op tafel. NUON heeft inmiddels aangegeven in gesprek te gaan over de Hemwegcentrale. We zijn heel benieuwd hoe dit afloopt en duimen natuurlijk voor een chocoladeparadijs. Tony’s Chocolonely roept Tony-fans op de petitie van Vandebron te tekenen. De petitie tekenen kan hier >

We hebben onze favoriete Tony's Chocolonely-recepten voor je op een rij gezet:

Tony's Chocolonely Feesttaart met Tony's Framboos-Knettersuiker, macarons, lange vingers en champagne
Je vindt hier het recept>

tonys-taart

Tony's Chocolonely No-bake cheesecake met gezoutenkaramelsaus en bastogne
Je vindt het recept hier>

tonys-cheesecake
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO