Damn Food Waste

Oeps, belandt die roerbakgroente bij jou ook altijd aan het einde van de week in de prullenbak? Best zonde. Verminder onnodige verspilling van prima etenswaar en teken het pact van Damn Food Waste.

gerelateerd
8 foodfilms die je gezien móet hebben
Het geluid in een restaurant heeft invloed op wat je eet
Langer dan 15 minuten op het toilet zitten is slecht voor je
Waar komen fruitvliegjes vandaan en hoe kom je van ze af?
Damn Food Waste

Er verdwijnt jaarlijks namelijk voor ruim 2,4 miljard euro aan eten in de kliko. Door het pact van Damn Food Waste te ondertekenen beloof je beter op te letten en zo verminderen we met z'n allen de verspilling van voedsel.

Lees jij de kleine zwarte lettertjes op verpakkingen heel goed? Mooi! Hoeven we je niets meer te vertellen. Voor wie iets minder oplettend te werk gaat hebben we een tip. ‘Tenminste houdbaar tot’ is net iets anders dan ‘Te gebruiken tot’. ‘Tenminste houdbaar tot’ is enkel een veiligheidsvoorschrift; veel droge en geconserveerde producten zijn nog prima te gebruiken na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum. Vertrouw op je ogen en neus om vast te stellen of het nog goed is.

NOG EEN PAAR TIPS
>Doe lekker retro en maak een boodschappenlijstje. Check meteen ook even wat je nog in huis hebt dan koop je niets te veel. Dat scheelt een week later weer weggooien.
>Verschillen zijn oké. Door groenten en fruit in verschillende grootte, vorm of kleuren te kopen draag je bij aan het volledigere gebruik van geteelde producten. Hierdoor worden dus niet alleen de mooi uitziende producten verkocht maar spoor je ook boeren en bedrijven aan niet alleen maar perfect uitziende groenten te verkopen.
>Gebruik die vriezer, hij staat er toch. Soms is een kliekje alles waar je naar verlangt na een lange dag werken en regenachtige tocht naar huis.
>Serveer kleinere porties. Ga maar na hoe vaak je ogen groter dan je maag zijn. Juist, dat kliekje in de diepvries kan je luie redding zijn.

Aan den lijve ondervinden dat eten dat over datum is nog prima smaakt? Ga dan op 29 juni 2103 naar het Museumplein in Amsterdam. Tussen twaalf en vier serveert Damn Food Waste een gratis lunch voor 5000 mensen. De lunch is volledig bereid met vers voedsel dat om verschillende redenen niet op ons bord belandt. Ga naar www.damnfoodwaste.nl en teken het pact of lees de details van de giga-lunch.

Niet mokken, lekker wokken: Chinese knoflookgarnalen met eiernoedels >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO