Watermeloen met burrata en basilicum

Geschikt voor 6 personen

Het succes bij het grillen van watermeloen zit ’m in het goed op een rekje laten drogen en ’m op goed hoge temperatuur grillen. Pas op, want als de suikers eenmaal van het vuur proeven, gaat het razendsnel. Een recept uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers. 

gerelateerd
Sambal goreng peteh udang
Tropisch frisse ontbijtijsjes
Muhammara-couscoussalade met feta
Chocoladebolletjes met gezouten pistache

Ingrediënten

1 watermeloen, met weinig pitten
200 ml olijfolie
50 ml balsamicoazijn
600 g burrata
1 bos basilicum, alleen de blaadjes
Maldon-zout of fleur de sel
Grof gemalen peper

Bereiding

1. Snij de watermeloen in platte plakken. Verwijder de schil, dep droog en laat een uur op een rekje of rooster drogen, het liefst in de koelkast. Zorg dat de plakken helemaal vrij liggen, dus niet

op elkaar.

2. Gril de plakken watermeloen 8 minuten, draai ze om en gril ze nog 6 minuten.

3. Meng (schud) ondertussen de olijfolie en balsamicoazijn in een klein flesje.

4. Leg de watermeloen op borden. Leg de burrata op de watermeloen en besprenkel met de vinaigrette (die je geregeld blijft schudden in het flesje). Breng op smaak met zout en peper en garneer met het basilicum.

gerelateerd
Sambal goreng peteh udang
Tropisch frisse ontbijtijsjes
Muhammara-couscoussalade met feta
Chocoladebolletjes met gezouten pistache
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO