Frieten van piepers en bataat met piccalillymayonaise

Geschikt voor 4 personen

Weinig is lekkerder dan huisgemaakte friet. En al helemaal dan deze versie. 

gerelateerd
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Lamsspareribs in ketjap en knoflook

Ingrediënten

6 el mayonaise
3 el piccalilly
400 g licht kruimige aardappels, schoongeboend
400 g zoete bataat, geschild

Extra:
Frituurpan gevuld met plantaardige olie
Keukenpapier

Bereiding

1. Roer de mayonaise en piccalilly door elkaar.

2. Snij de aardappels in plakken van 1 centimeter en vervolgens in repen van ongeveer 1½  centimeter. Spoel ze schoon met koud water.

3. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de frieten zo'n 4 minuten. Schep ze op een bakplaat en laat goed afkoelen. Dep droog met keukenpapier.

4. Verhit de frituurpan tot 190 graden. Bak kleine hoeveelheden friet in 6 minuten bruin en krokant. 

5. Doe de frieten in een frietmand, breng op smaak met fijn zeezout en schud goed.

Fotografie door Thomas van Schaik, receptuur door Yolanda van der Jagt, styling Eddy Frings

gerelateerd
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Lamsspareribs in ketjap en knoflook
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO