Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson

Geschikt voor 4 personen

Ai, ai, ai. We waren er even niet bij toen we dit recept voor venkelsoep deelden in onze favorieten van het nieuwste ELLE Eten-nummer. Een soepje met een heleboel slagroom... was je die slagroom ook al kwijt? Hierbij het recept mét die dosis room erbij.

gerelateerd
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Lamsspareribs in ketjap en knoflook

Ingrediënten

Voor de soep:
2 el olijfolie
2 kleine uien, fijngehakt
350 g venkel, fijngehakt
1tl venkelzaad
1 middelgrote aardappel, geschild
750 ml groente- of kippenbouillon
150 ml slagroom
Peper en zout

Voor de knoflookboter:
250 g boter
25 g knoflook, fijngesneden
40 g bladpeterselie, fijngehakt
2 el pastis
Snuf cayennepeper
4 druppels Tabasco
Peper en zout

Bereiding

1. Laat in de olijfolie de fijngehakte uien heel zachtjes 20 min bakken tot ze zacht, maar niet gekleurd zijn. Voeg de venkel toe met het venkelzaad en laat een minuut of 10 stoven. Voeg de aardappel in grove stukken toe met 750 ml bouillon en laat 30 min heel zachtjes koken. 

2. Maak intussen van de zachte boter met de knoflook en de bladpeterselie een kruidenboter en breng hem op smaak de pastis, wat cayennepeper, een stuk of 4 drupjes tabasco en peper en zout. Maak er met plasticfolie zo’n mooi rolletje van en laat het opstijven in de koelkast. 

3. Pureer en zeef de soep in een schone pan. Voeg de slagroom toe en verhit zachtjes opnieuw. Leg vlak voor het serveren in elke kom soep een plakje boter. 

gerelateerd
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Lamsspareribs in ketjap en knoflook
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO