Spruitjes met ingelegde citroen en granaatappel van Nigella Lawson

Geschikt voor 4 personen

Deze exotische stoofpot uit haar nieuwste boek Bij mij aan tafel is favoriet bij Nigella. 

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

2 el milde olijfolie
25 g ongezouten boter
1 prei, in ringen
2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
50 g ingelegde citroenen, fijngehakt
1 tl kaneelpoeder
750 g spruitjes, verticaal gehalveerd
2 tl zeezoutvlokken
1,25 dl versgekookt water
25 g bladpeterselie, grofgehakte blaadjes
4 el granaatappelpitten

Bereiding

1. Verhit de olie en boter in een braadpan of pan met deksel en dikke bodem en bak de prei onder af en toe roeren in zo’n 5 minuten op matighoog vuur zacht, maar niet bruin.

2. Voeg de gehakte knoflook en fijngehakte ingelegde citroen toe en roer nogmaals. Doe dan de kaneel erbij.

3. Voeg nu de gehalveerde spruiten toe en wentel ze rond in de pan zodat ze rondom goed met de smaakstoffen bedekt zijn. Bestrooi ze met zout en doe het water in de pan.

4. Roer opnieuw, doe het deksel op de pan en bak de spruitjes in 3-5 minuten op matig vuur gaar maar niet zacht.

5. Roer er zodra ze klaar zijn circa drie kwart van de gehakte peterselie en 2 eetlepels granaatappelpitten door en schep het gerecht in een kom. Bestrooi het met de rest van de peterselie en pijnboompitten en serveer het.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO