Lamsspareribs in ketjap en knoflook

Geschikt voor 6 personen

Uit het boek Simple Smart BBQ van Julius Jaspers.

gerelateerd
Sambal goreng peteh udang
Tropisch frisse ontbijtijsjes
Muhammara-couscoussalade met feta
Chocoladebolletjes met gezouten pistache

Ingrediënten

1 l ketjap manis
100 g bruine suiker
5 tenen knoflook, schoon, doormidden en platgedrukt
1 el korianderkorrels
6 matten lamsspareribs

Bereiding

1. Meng ketjap, bruine suiker, knoflook en korianderkorrels en marineer hier 3 uur de spareribs in.

2. Breng de marinade met de spareribs tegen de kook aan*, zet direct het vuur uit en laat de ribs in de marinade afkoelen.

3. Laat de ribs goed uitlekken en gril om en om krokant. Laat op een rustig vuur doorgaren tot een kerntemperatuur van 70 °C terwijl je de ribs af en toe met een kwastje marinade bestrijkt.

* Tip: Er is ook een langzame methode en die is misschien wel lekkerder, maar wel een secuur werkje. Laat de ribs een nacht marineren, uitlekken en gaar ze vanaf rauw op de barbecue. Wel opletten, want die zoete ketjap vliegt snel in de fik.

gerelateerd
Sambal goreng peteh udang
Tropisch frisse ontbijtijsjes
Muhammara-couscoussalade met feta
Chocoladebolletjes met gezouten pistache
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO