Muizen en kikkers van marsepein

Geschikt voor 4 personen

Huisgemaakt is alles leuker - zie maar hoe deze kikkers en muizen uit Strooigoed eruitzien. 

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

200 g amandelmeel
200 g poedersuiker + extra voor
bestuiven van het werkblad
75 g gepasteuriseerd eiwit 
1 citroen, rasp en sap
kleurpoeder, zoals rodebietpoeder
groenetheepoeder (matchapoeder)
cacaopoeder
25 g pure chocolade
25 g witte chocolade

Extra:
Vershoudfolie

Bereiding

1. Meng het amandelmeel met de poedersuiker. Roer het eiwit erdoorheen totdat je een plakkerige, samenhangende deegbal hebt. Voeg het sap en rasp van de citroen toe aan de marsepein en kneed nog even goed door. Wikkel het in vershoudfolie en leg het een nacht in de koelkast zodat het kan drogen.

2. Verdeel de marsepein in vieren. Kleur twee kleine stukken rood en bruin met het rodebietenpoeder en het cacaopoeder. Kleur een groot stuk groen met groenetheepoeder en laat een ander groot stuk wit van kleur. Breng de marsepein op kleur door de poeders door het marsepein te kneden.

Voor de muis:

3. Vorm van de witte marsepein een bal en vervolgens een soort druppel. Dit doe je door er eerst een ovaal van te maken en de onderkant samen te duwen tot een punt. Maak voor de oren van de muis twee kleine balletjes van de bruine marsepein. Vorm hier ook een druppel van en druk deze een beetje plat zodat het de vorm van een oortje krijgt. Plak de oortjes vast net boven de snuit van de muis. Maak nog een balletje voor de staart. Dit balletje rol je uit tot een dunne lange sliert en plak je vast aan de achterkant van de muis. Bestuif je werkblad eventueel met wat poedersuiker als de marsepein te plakkerig wordt. Maak nu nog een balletje en rol deze weer uit tot een lange, dunnere sliert dan de staart. Snij hier vier snorhaartjes van.

4. Smelt de pure en witte chocolade au bain-marie. Zet met de witte chocolade twee puntjes net onder de oren voor de ogen. Zet met de pure chocolade nog een puntje voor de pupil.

Voor de kikker:

5. Maak hetzelfde puntvormige lijfje zoals bij de muis van de groene marsepein. De punt is nu de achterkant van het lijfje. In de bolling maak je een ronde snee die de mond wordt. Maak nu twee balletjes voor de poten van de kikker. Vorm ze tot een ovaal en druk ze een beetje plat. Plak ze vast aan de zijkant van de kikker. Maak weer oogjes met de chocolade en vorm van de rode marsepein een mondje.

Auteur: Anne-Marij de Koning | ISBN: 9789461431790 | €9.95 Fotografie: Milou van der Will 

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO