Senegalese pindasoep met gember en zoete aardappel

Geschikt voor 2 personen

Pindasoep is makkelijk vegan te maken. Deze variant is lekker gepureerd, maar dat hoeft niet. Uit het boek Vegan Smaaksouvenirs van Jolijn Pelgrum en Sjoerd Schotten.

gerelateerd
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Lamsspareribs in ketjap en knoflook

Ingrediënten

1 rode ui
2 cm verse gember
3 tenen knoflook
2 kleine wortels
3 el gezouten pinda’s
handje verse koriander
¼ tl cayennepeper
3 el tomatenpuree
2 zoete aardappelen, ongeveer 400 g
1 liter groentebouillon
125 g pindakaas (zonder palmolie)
2 el vers citroensap

Bereiding

1. Snij de rode ui, gember en knoflook fijn. Snijd de wortels in kleine stukken. Schil de aardappel en snij in blokjes. Hak de pinda’s grof en de koriander fijn.

2. Verwarm in een soeppan 6 el water en fruit de ui, knoflook, wortels en gember 3 minuten. 

3. Voeg de cayennepeper, tomatenpuree, zoete aardappel en groentebouillon toe en laat met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes doorkoken.

4. Doe de soep in een blender met de pindakaas tot hij helemaal glad is. Je kunt dit ook met een staafmixer doen.

5. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de pinda’s, verse koriander en citroensap.

gerelateerd
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Lamsspareribs in ketjap en knoflook
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO