Hazenrisotto met eekhoorntjesbrood

Geschikt voor 6 personen

Een recept uit De Wilde Keuken, de kookbijbel over jagen en wild van Stéphane Reynaud.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

6 hazenruggen
100 g gedroogd eekhoorntjesbrood (cèpes)
50 g boter
2 eetlepels zonnebloemolie
2 dl witte wijn
4 dl slagroom
6 radijsjes
1 bosje kervel
1 citroen
1 eetlepel olijfolie
zout, peper 

Voor de risotto
300 g arboriorijst
3 sjalotten
2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
50 g parmezaan
zout, peper

Breng het eekhoorntjesbrood in 5 dl water aan de kook en laat het afkoelen. Haal de paddestoelen eruit en druk voorzichtig het vocht eruit. Pel voor de risotto de sjalotten en knoflook en hak ze fijn. Fruit ze in een pan in de 3 eetlepels olijfolie. Bak de rijst hierin tot de korrels glimmen, en roer er in 20 minuten beetje bij beetje het paddestoelenvocht door. Voeg de parmezaan toe en breng de risotto op smaak.

Bak de hazenruggen 5 minuten in de boter en 2 eetlepels zonnebloemolie en bestrooi ze met zout en peper. Haal ze uit de pan. Giet de witte wijn in de pan, voeg de paddestoelen toe en laat alles sudderen tot het vocht verdampt is. Roer er eerst de room en dan zout en peper door.
Snijd de radijs in plakjes, haal de blaadjes van de kervel, rasp de citroen en roer er 1 eetlepel olijfolie door. Snijd de ruggen in stukken, overgiet ze met de saus, schep er wat kervelsalade op en zet het vlees op tafel met de risotto erbij.

De Wilde Keuken

Wilde Keuken

Wat kost dat? €34,95
Waar? Via Bol.com

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO