Cannibale Royale's pompoensoep

Geschikt voor 3 personen

Le soupe, heet 'ie bij restaurant Cannibale Royale in Amsterdam, waar je de lekkerste burgers eet. Maar dus ook deze pompoensoep. Dit is het recept.

gerelateerd
Lemoncurdijs met limoncello
Walnotentaartjes
Rodekool met port
Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen

Ingrediënten

2 biologische flespompoenen met schil, in blokjes van 2 cm

2 uien, in halve ringen

2 teentjes knoflook, gesnipperd

Een handje tijm

1 tak rozemarijn

100 ml witte wijn

3 el olijfolie

1 l kippenbouillon

1 tl citroenpeper

BEREIDING

Rooster de pompoen en ui in de oven voor ongeveer 20 minuten op 220 graden Celsius tot ze mooi bruin en zacht zijn. Doe de olijfolie in een grote pan op middelmatig vuur en voeg na twee minuten alles behalve de wijn en bouillon toe. Na enkele minuten blus je dit af met een scheut wijn. Laat de wijn verdampen en voeg dan terwijl je met de staafmixer mixt de bouillon toe tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met creme fraiche.

gerelateerd
Lemoncurdijs met limoncello
Walnotentaartjes
Rodekool met port
Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO