Pompoenspread

Geschikt voor 0 personen

Zoet, kruidig, en perfect voor op brood, door je havermout, bij je yoghurt, in je pasta, over je ijs...

gerelateerd
Lemoncurdijs met limoncello
Walnotentaartjes
Rodekool met port
Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen

Ingrediënten

2 grote of 3 kleine pompoenen
400 gram bruine suiker
110 gram ongezouten boter
1 flinke theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel gemalen kruidnagel

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij de pompoenen in de lengte door midden, verwijder de zaden en bestrijk met olie. Leg de helften in op een bakplaat en rooster ongeveer 45 minuten totdat ze zacht zijn en je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.

Let op: de baktijd kan verschillen afhankelijk van de grootte van de pompoenen. Controleer dus tussendoor. Schraap wanneer de klaar zijn met een lepel het vruchtvlees uit de pompoenen en doe in een kom. De oven heb je nog nodig, dus die hoeft nog niet uit.

Meng in een kom het vruchtvlees van de pompoenen met de suiker, boter en kruiden. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 1,5 uur in de oven totdat het mengsel dik en gekarameliseerd is. Roer het mengsel om de 15 minuten door.

De pompoenspread zou zacht en makkelijk te smeren moeten zijn. Voor een fijnere textuur kun je hem nog fijner maken in een keukenmachine. Is hij te dik, leng hem dan aan met een klein beetje water. De pompoenspread kun je bewaren in de koelkast.

Klaar? Eet de pompoenspread op een geroosterde boterham of cracker met geitenkaas, roer het door je yoghurt of havermout, maak er ravioli van, meng het door koekjes- of cakebeslag of eet het met vanilleijs.

gerelateerd
Lemoncurdijs met limoncello
Walnotentaartjes
Rodekool met port
Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO