Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade

Geschikt voor 8 personen

Kleine moeite, groot succes, deze zachte vis met zoute pancetta en rokerige hummus. Receptuur: Tal Maes en Femke de Winter-Went.

gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh

Ingrediënten

8 kabeljauwhaasjes à 125 gr, liefst met MSC-keurmerk
200 gr pancetta, in dunne plakjes
3-4 el olijfolie, plus extra
2 klontjes roomboter

Voord paprikahummus
400 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
295 gr gegrilde rode paprika (1 pot), goed uitgelekt
1 teen knoflook
1 tl gerookte paprikapoeder
50 ml olijfolie
citroensap naar smaak

Voor de zeekraalsalade
150 gr Hollandse grijze garnalen
handvol zeekraal, harde steeltjes verwijderd
klein handje platte peterselie
1 el kappertjes (potje), uitgelekt
schil en sap van 1/2 citroen

Extra: keukenmachine

Maak eerst de hummus. Pureer de kikkererwten, paprika, knoflook, paprikapoeder en olijfolie in een keukenmachine tot een gladde hummus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bestrooi de vis met zout en peper. Leg 2-3 plakjes pancetta naast elkaar en iets overlappend op een werkvlak. Leg hier een kabeljauwhaasje op en vouw de pancetta om de vis heen. Verpak op deze manier ook de rest van de vis.

Meng voor de zeekraalsalade alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de hummus in een pannetje op laag vuur terwijl je de vis bakt. Verhit de olie in twee koekenpannen. Leg in elke pan 4 stukjes vis en bak ze op laag tot matig vuur 2-3 min per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg vlak voordat de vis gaar is nog een klein klontje boter toe.

Verdeel de hummus in een lange streep over acht voorverwarmde borden. Leg er de kabeljauw op en verdeel er de zeekraalsalade over. Druppel er nog wat olijfolie over en maal er wat verse peper over. Serveer bijvoorbeeld met krokante aardappelschijfjes uit de oven met kruiden, zoals rozemarijn en tijm.

gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO