Courgettes gevuld met lasagne

Geschikt voor 4 personen

Lekker als koolhydraatarm hoofdgerecht of naast een uitgebreid diner. 

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

4 grote courgettes, in de lengte gehalveerd
½ ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
250 g rundergehakt of kalkoen
250 g tomatensaus
250 g ricotta
125 g mozzarella, geraspt
Chilivlokken
Zout en peper
Verse peterselie, gehakt

BEREIDING:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij vierkantjes in de binnenkant van de halve courgettes en hol ze uit. Zorg dat je een stevige rand overhoudt. Bewaar het vruchtvlees in een grote kom.

2. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot hij glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en bak ongeveer een minuut tot je ‘m goed ruikt. Doe het vlees erbij en bak zo’n zes minuten het tot het niet meer rood is. Schenk de tomatensaus erbij en roer tot het geheel zich mengt. Strooi een beetje van de chilivlokken er overheen.

3. Vul de courgettes en begin met het bedekken van de bodem met ricotta. Breng op smaak met zout en peper en lepel het sausmengsel over de laag ricotta. Maak af door de mozzarella er overheen te strooien.

4. Bak de courgettes ongeveer 15 minuten in de oven, tot de courgette zacht is en de kaas goudbruin.

5. Garneer de courgettes met peterselie en serveer. 

Fotografie door Kathryn Wirsing, recept via Delish.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO