Amerikaanse slag: pumpkin pie

Geschikt voor 8 personen

Een écht Thanksgiving dessert, zo'n pumkpin pie. Ook proberen?

gerelateerd
Lemoncurdijs met limoncello
Walnotentaartjes
Rodekool met port
Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen

Ingrediënten

Voor de korst:
195 g bloem
65 g ongezouten boter, gehalveerd
1 tl kristalsuiker
½ tl appelciderazijn
4 el ijswater
Zout

Voor de vulling: 
425 g pompoenpuree
160 g room
95 g lichtbruine suiker
3 grote eieren, geklopt
1 el bloem
2 tl pumpkin spice
1 tl puur vanille-extract
Zout

Optioneel: 
Slagroom

Extra: 
Keukenmachine

Bereiding

1. Leg voordat je begint de bloem en de boter voor de korst in de koelkast. Laat ze hier 30 minuten liggen.

2. Doe de bloem, suiker en zout in de keukenmachine en mix tot het een geheel is. Voeg de boter toe en mix tot er kleine bolletjes vormen. Voeg, terwijl de machine aan staat, de azijn en het ijswater toe in delen, één eetlepel per keer, en mix tot het deeg een geheel wordt. Het deeg moet kruimelig en vochtig zijn, maar niet nat en plakkerig.

3. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Kneed er een bal van en druk deze plat. Zorg er hierbij voor dat er zo min mogelijk scheuren in zitten. 

4. Bedek het met plasticfolie en leg het in de koelkast. Hier moet het deeg minstens 2 uur afkoelen. 

5. Begin hierna met het insprayen van de taartvorm. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.

6. Bestrooi het keukenblad met bloem en rol het deeg uit. Drapeer het vervolgens over de taartvorm. Doe dit voorzichtig, anders scheurt het. Prik in de bodem met een vork, snij de rand iets onder de vorm af en plooi. Laat nog eens 30 minuten koelen in de koelkast, of 10 in de vriezer. 

7. Dek de korst af met bakpapier en vul met gedroogde bonen of ander gewicht wat kan voorkomen dat de korst gaat rijzen. Bak de korst 10 minuten en haal het bakpapier met gewicht eruit. Verlaag de temperatuur van de oven vervolgens tot 180 °C. 

8. Meng ondertussen de pompoen, room, bruine suiker, geklopte eieren, bloem, pumpkin spice, zout en vanille tot een glad geheel.  

9. Giet het mensel in de voorgebakken korst en zet de taart in de oven. Bak de taart tot de binnenkant nog licht wiebelig is en de korst goudbruin ziet. Dit zal zo'n 55 tot 60 minuten duren. Laat de taart vervolgens nog een uur in de oven staan, maar dan met de deur geopend. Laat de taart vervolgens volledig afkoelen buiten de oven en snij pas aan wanneer hij koud is.  

Recept via Delish.

gerelateerd
Lemoncurdijs met limoncello
Walnotentaartjes
Rodekool met port
Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO