Potato hash met spiegelei

Geschikt voor 2 personen

Hash is een typisch Amerikaans stevig ontbijtgerecht op basis van in blokjes gesneden of geraspte aardappel. Er kan van alles aan worden toegevoegd: vlees, groenten, eitjes. Hash komt van het Franse hacher, dat fijnhakken betekent.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

scheutje olijfolie
400 g vastkokende aardappels, schoongeboend en in blokjes
1 kleine ui, gesnipperd
1 rode paprika, steel en zaadjes verwijderd en in blokjes
100 g maiskorrels (diepvries, vers of blikje)
handje peterselieblaadjes, grof gehakt
2-3 eieren

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes al omscheppend ca 6 min op matig vuur tot goudbruin. Voeg de ui toe en bak 1 min mee. Meng er de paprika door en bak alles al omscheppend enkele min tot de aardappels gaar zijn. Meng er de maiskorrels door en bak nog 1-2 min mee. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie.

Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak hierin op matig vuur 2-3 spiegeleitjes. Bestrooi met zout en peper en leg op de potato hash.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO