Paarse aardappel-currysoep

Geschikt voor 4 personen

Aardappelsoep wordt vaak gemaakt van kruimige of licht kruimige aardappels. Met paarse aardappel maak je het allemaal net een beetje spannender.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

4 el olijfolie
150 g bosui, fijngesneden
150 g bleekselderij, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
½ el currypoeder
500 g paarse aardappels, gewassen
1250 ml groente- of knoflookbouillon

Bereiding

1. Verhit de olie in een soeppan. Bak de bosui en bleekselderij 10 minuten op laag vuur zonder ze te laten kleuren.

2. Voeg de knoflook en de curry toe.

3. Hou 1 aardappel apart. Snij de rest in stukjes en voeg ze samen met de bouillon toe. Breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in ca 20 minuten gaar. 

4. Snij de apart gehouden aardappel in plakjes van ongeveer 3 millimeter dik. Verhit ruim olie in een koekenpan of bak ze in de frituurpan in enkele minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

5. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer tot hij helemaal glad is. Breng op smaak met peper en zout. 

6. Breng de soep opnieuw aan de kook, schep in de borden en serveer met de paarse aardappelchips en fijngesneden bleekselderij. 

Fotografie door Thomas van Schaik, receptuur door Yolanda van der Jagt, styling Eddy Frings.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO