Paella met zeevruchten en chorizo

Geschikt voor 4 personen

Met de Magimix Cook Expert ben je verzekerd van een loyale en kundige keukenhulp. Deeg kneden? Snijden, hakken, kloppen? Hij doet het wel even voor je. Ook naar deze zonovergoten paella heb jij nauwelijks omkijken. - GESPONSORD -

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
350 g paellarijst (bijvoorbeeld arroz Bomba)
7 el olijfolie
mespunt saffraan
2 tl pimentón (gerookt paprikapoeder)
1 el tomatenpuree
600 ml visbouillon
12 gamba’s, schoongemaakt
100 g babyinktvisjes, schoongemaakt
100 g mosselen
200 g doperwten
100 g chorizo, in plakjes
1 citroen
paar takjes platte petereselie

BEREIDING

1. Pel de sjalotjes en snij ze doormidden. Pel de knoflooktenen.

2. Doe de sjalotjes en de knoflook in de RVS-kom en stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel van de wand van de kom en schakel het programma nogmaals 20 seconden in. Voeg aan het einde van het programma de rijst en 2 el olijfolie toe en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 1A/120°C.

3. Voeg vervolgens de saffraan, het paprikapoeder, de tomatenpuree en de visbouillon toe en stel het EXPERT-programma in op 15 minuten/snelheid 2A/90°C.

4. Gaar intussen de zeevruchten: verwarm 3 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gamba’s in 2-3 minuten per kant gaar. Neem ze uit de pan en bak de inktvisjes in een paar minuten gaar. Neem ze uit de pan en veeg ze schoon. Voeg nog 2 el olijfolie toe met de mosselen. Doe een deksel op de pan en beweeg 'm op en neer. Wacht zo’n 4 minuten tot de mosselen openen.

5. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd via de opening in de deksel de doperwten, de plakjes chorizo en het mosselkookvocht toe. Schakel het programma weer in.

6. Leg aan het einde van het programma de mosselen, garnalen en inktvisjes op de paella en laat de paella nog 4 minuten in de machine nawellen zodat de zeevruchten mee verwarmd worden. Garneer met partjes citroen en fijngehakte peterselie.

- GESPONSORD -

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO