Kokosmakronen met chocolade

Geschikt voor 5 personen

Met chocolade alleen al heb je niets te wensen over. Maar dat betekent niet dat je dat niet soms nog wat naar eigen hand wilt zetten, toch? Bijvoorbeeld door er deze kokosmakronen mee te maken.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

1 ei
100 g geraspte kokos
100 g kristalsuiker
100 g Godiva 50% cacao chocolade, gesmolten

Extra: 
Bakpapier
IJsschep

Bereiding

1. Verwarm de oven tot 160 graden.
2. Meng het ei, de kokos en suiker goed door elkaar. Vorm er balletjes van. Dit kan met behulp van een ijsschep. 
3. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en druk een beetje plat.
4. Bak de makronen in 13 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
5. Smelt intussen de Godiva-chocolade au bain-marie of in de magnetron - let bij die laatste methode goed op dat de chocolade niet te heet wordt.
6. Dip de makronen voor de helft in de chocolade en besprenkel ze eventueel. Laat vervolgens afkoelen.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO