Rozemarijn-aardappeltaart

Geschikt voor 4 personen

Een hartige taart waar je indruk mee maakt zónder er hard voor te hoeven zwoegen in de keuken.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

Kant-en-klaar taartdeeg
140 g Boursin of andere kruidenroomkaas met knoflook
230 g roomkaas
120 ml volle melk
3 of 4 aardappelen, geschild en dun gesneden (het liefst met een mandoline)
2 el verse rozemarijn, gehakt
Rozemarijn voor de garnering
Zout en peper

Extra:
Quichevorm (diameter van ca. 23 cm)

BEREIDING:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Druk het taartdeeg tegen de randen van de quichevorm. Zorg ervoor dat het niet te dun wordt. Verwijder overtollig deeg door je duim over de rand van de vorm te duwen. Prik met een vork gaatjes in het deeg om te voorkomen dat het rijst. Zet in de koelkast tot je klaar bent met de vulling.

2. Doe de twee soorten kaas en rozemarijn in een mengkom en strooi er wat zout en peper overheen. Voeg al roerend de melk toe en meng tot het een zacht geheel is. Voeg vervolgens de aardappelen toe en roer ze tot ze volledig bedekt zijn met het kaasmengsel.

3. Verdeel de aardappelschijfjes gelijk over de taartvorm tot hij vol is.

4. Zet de taart zo’n drie kwartier in de oven tot hij goudbruin is. Maak af met de resterende rozemarijn en breng op smaak met zout.

Fotografie en receptuur door Judy Kim, via Delish.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO