Geroosterde radicchio van Nigella Lawson

Geschikt voor 3 personen

Deze supersimpele geroosterde radicchio rosso uit het nieuwste boek van Nigella, Bij mij aan tafel, is koud net zo lekker als warm. 

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

500 g radicchio rosso, in vieren
1 tl zeezoutvlokken
60 ml milde olijfolie
90 ml droge witte vermout
Een paar takjes tijm

1. Verwarm de oven voor op 200 °C/hetelucht 180 °C. Leg de stukken radicchio met de snijkant omhoog in een ondiepe braadslee waar ze net in passen. Strooi er zeezout en schenk er de olijfolie en vermout over. Keer ze om in de braadslee en leg ze dan weer met de snijkant omhoog; rooster ze vervolgens 30 minuten in de oven tot de bladeren lichtgeblakerd en geslonken zijn en de binnenkant zacht is.

2. Neem de donker en zacht geworden radicchio uit de oven en laat 10 minuten in de braadslee staan. Schep het dan op een bord en lepel al het vocht erbij. Zitten er kleverige gekaramelliseerde stukjes in de braadslee, blus die dan af met een lepel kokend water en schenk ze ook over de radicchio. Bestrooi het gerecht met tijm en serveer het.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO