Frisse courgettisalade

Geschikt voor 2 personen

Lekker voor bij barbecuegerechten.

gerelateerd
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Lamsspareribs in ketjap en knoflook

Ingrediënten

1 courgette1 handje pijnboompitten1 handje Parmezaanse kaas, rasp of schaafsel1 citroenExtra:Spiraalsnijder
Citroentrekker

BEREIDING:

1. Maak met een spiraalsnijder courgetti van de courgette. Geen spiralizer bij de hand? Met een dunschiller maak je mooie, dunne plakjes van de courgetti die je vervolgens in reepjes snijdt. 

2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olijfolie. Rasp de citroen met een citroentrekker en pers het sap uit in een kopje.

3. Meng de courgetti, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de citroen en serveer direct.

Beeld: Getty.  

gerelateerd
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Lamsspareribs in ketjap en knoflook
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO