Curry van flespompoen en zoete aardappel van Nigella Lawson

Geschikt voor 4 personen

'Ik hou van het dramatische effect van zwarte rijst bij dit gerecht, maar elke rijst past er goed bij,' aldus Nigella in haar nieuwste boek Bij mij aan tafel. 

gerelateerd
Lemoncurdijs met limoncello
Walnotentaartjes
Rodekool met port
Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen

Ingrediënten

1 rode ui (ca. 150 g), gepeld en in stukjes
2 à 3 rode chilipepers, steeltjes verwijderd, in drieën gesneden
50 g verse gember, geschild en in dikke schijfjes
2 tenen knoflook, geschild en gehalveerd
15 g verse kurkuma, geschild en grof gehakt, of 1 tl kurkumapoeder
1 tl korianderpoeder 
½ tl kaneelpoeder 
1 tl zeezoutvlokken
2 el plantaardige olie of kokosolie
4 dl kokosmelk
2,5 dl groentebouillon
400 g tomatenblokjes, uit blik
500 g zoete aardappel, geschild en in grove stukken
1 à 1,25 kg flespompoen, geschild, pitten verwijderd en in grove stukken
Voor erbij:
Rijst
Koriander
Limoenen

Bereiding

1. Pureer de ui, de chilipepers, de gember, de knoflook, de kurkuma, het korianderpoeder, de kaneel en het zout met een staafmixer tot een pasta.

2. Verhit de olie in een ruime, afsluitbare braadpan met dikke bodem en bak de pasta al roerend circa 1 minuut. Gebruik geen houten pollepel tenzij je het niet erg vindt dat de kurkuma er vlekken op achterlaat.

3. Open voorzichtig het blikje kokosmelk en schep de romige bovenlaag in de pasta. Roer alles nog een minuut goed door op het vuur en voeg de rest van de kokosmelk toe. Doe dan de bouillon, tomatenblokjes uit blik en de stukjes zoete aardappel en flespompoen erbij.

4. Roer het geheel goed door, breng het aan de kook en zet het vuur laag. Doe wanneer alles pruttelt het deksel op de pan en kook in 40-50 minuten (maar controleer al na 30 minuten) de zoete aardappels en de pompoen gaar. Controleer op smaak en laat de curry zo’n 10 minuten van het vuur af staan voor je hem serveert.

5. Eet de curry met de rijst en serveer er gehakte koriander en partjes limoen bij om er respectievelijk over te strooien en uit te knijpen.

gerelateerd
Lemoncurdijs met limoncello
Walnotentaartjes
Rodekool met port
Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO