Koreaanse lamskoteletjes

Geschikt voor 4 personen

Met pittige sesamkomkommer.

Bewerking receptuur: Caroline Hülsenbeck / Fotografie: Peter Cassidy/IMSYNDO

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

12 lamskoteletjes of 2 lamsracks

Voor de marinade
2 el sojasaus
2 el lichtbruine suiker
2 el mirin
3 cm gember, geschild
2 el ananas, heel fijn gehakt
1 el (Koreaanse) chillipoeder
1 el sesamolie
Voor de chilisaus
2 el srirachasaus
1 el rijstazijn
1 el lichtbruine suiker
Voor de sesamkomkommer
3 babykomkommers, in plakjes of halve maantjes
1 el sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan
2 tl (Koreaanse) chilivlokken
1 el rijstazijn
1 el lichtbruine suiker
Extra: blender of staafmixer, grillpan of barbecue, op temperatuur

BEREIDING
Snij indien nodig de lamskoteletjes los van elkaar. Meng alle ingrediënten voor de marinade in de blender. Schenk de marinade over de lamskoteletjes in een kom en laat een paar uur maar liefst een nacht gekoeld marineren. Maak de chilisaus door alle ingrediënten door elkaar te roeren en zet weg. Doe de komkommer in een kom en meng met de overige ingrediënten voor de komkommersalade. Zeg weg. Veeg de marinade van de lamskoteletjes en wrijf ze in met een beetje olie. Leg ze 2 min per kant op de barbecue of in de grillpan, bestrijk ze aan beide kanten met een beetje chilisaus en laat ingepakt in aluminiumfolie ca 10 min rusten. Serveer de koteletjes met de komkommersla.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO