Artisjokken in Siciliaanse stijl met burrata

Geschikt voor 2 personen

Eerst een rondje Middellandse Zee en dan zijn we met dit warmbloedige gerecht hup, in vorm voor een eindeloze zomer. 

gerelateerd
Artisjokken in Siciliaanse stijl met burrata
Taco's met octopus, guacachile en maisrelish met gekonfijte citroen
Sambal goreng peteh udang
Tropisch frisse ontbijtijsjes

Ingrediënten

4 artisjokken
200 g burrata (of mozzarella)
6 ansjovisfilets op olie
1 el kappertjes op zout of olie, afgespoeld
1 el pijnboompitten, geroosterd
3 takjes munt, de blaadjes, in stukken

Voor de dressing:
1 citroen, het sap
½ el witte balsamicoazijn 
Paar draadjes saffraan
Drupje honing
5 el koudgeperste olijfolie + extra

1. Maak eerst de dressing. Doe daarvoor het citroensap met de azijn en de saffraan in een klein sauspannetje en warm voorzichtig op tot het begint te dampen. De saffraan zal kleur en smaak afgeven. Haal van het vuur en laat 20 min trekkken. Klop de honing en olie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

2. Verwijder de harde bladeren aan de onderkant van de artisjokken en snij de steel eraf.

3. Kook ze afhankelijk van grootte en versheid in 15-30 min gaar. Controleer tussentijds de stand door zachtjes aan een blad in het midden van de artisjokken te trekken. Laat het gemakkelijk los, dan is de bloem gaar.

4. Laat de artisjokken op hun kop uitlekken, trek alle bladeren eraf, verwijder het hooi en snij het hart indien nodig een beetje bij.

5. Laat de burrata even uitlekken, leg hem dan op een bord met de ernaast. Maal verse peper over de artisjokken, bestrooi met ansjovis, kappers, pijnboompitten en munt en druppel de dressing erover. Geef extra olie erbij voor op de burrata, serveer direct.

gerelateerd
Artisjokken in Siciliaanse stijl met burrata
Taco's met octopus, guacachile en maisrelish met gekonfijte citroen
Sambal goreng peteh udang
Tropisch frisse ontbijtijsjes
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO