Zalm met gestoomde groente

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

150 g sperziebonen
1 kleine groene savooiekool, in repen
150 g doperwtjes
125 g tuinbonen
zout
400-500 g zalmmoot, ontveld, graten verwijderd
sap van 1 citroen
1 el rode currypasta
1 el crème fraîche
2 el olijfolie
versgemalen peper, zout

Extra: stoompan

BEREIDING
Verwarm 2 l water in het onderste gedeelte van de stoompan, bestrooi de groente met wat zout en stoom 15 min. 2 Leg de vis na 5 min in het geperforeerde deel van de stoompan en stoom hem onder de groenten, vlak boven het water. Meng het citroensap met de curry, crème fraîche, 6 el kookvocht, 2 el olijfolie, peper en zout. Verwarm de saus 1 min in de magnetron en serveer bij de vis en groente.

TIP
Leg een paar blaadjes sla onder de vis zodat hij niet aan de bodem van de pan plakt. Of wikkel de vis in magnetronfolie en stoom 3 min langer.

Fotografie: Jérôme Bilic
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO