Yoghurtijscake met mango

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh

Ingrediënten

1 vanillestokje
500 g Griekse yoghurt
200 ml slagroom
100 g fijne suiker
4 kleine, rijpe mango’s
2 passievruchten

Extra: (siliconen) cakevorm, evt ijsmachine en staafmixer

BEREIDING
Splits het vanillestokje en schraap er met de punt van een mes het merg uit. Meng dit door de yoghurt. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de suiker. Schep de vanilleyoghurt erdoor. Schil de mango’s en halveer ze langs de pit. Leg 4 mangohelften in het cakeblik en schep de helft van de yoghurtmassa erop. Herhaal dit. Zet min 3 uur in de diepvries. Heb je een ijsmachine, draai dan eerst ijs van de yoghurtmassa en schep dat op de mango.

Halveer de passievruchten en lepel sap en pulp eruit; verwijder de witte stukjes. Meng evt met een gepureerd restje mango. Garneer de ijscake hiermee.
 
TIP
In 10 min klaar: maak dit recept met 500 gram voorgesneden mangostukjes (gekoeld of uit de diepvries).

Fotografie: Edouard Sicot - bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO