Vitello met verse tonijn en salsa verde-mayonaise

Geschikt voor 4 personen

Deconstructed vitello tonnato! Dit traditionele gerecht krijgt een extra twist met een stuk licht aangeschroeide verse tonijn en salsa verde in plaats van de tonijndressing die er normaliter bij wordt geserveerd.

gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh

Ingrediënten

500-600 g kalfsmuis, aan 1 stuk
1 wortel, in grove stukken
1 stengel bleekselderij, in grove stukken
1 ui, gehalveerd
2 blaadjes laurier
2 takjes peterselie
350 g tonijnfilet, in 4 stukken

Voor de salsa verde-mayonaise
1 bosje verse peterselie
2 takjes verse munt
1 teentje knoflook
2 eetlepels kappertjes
4 ansjovisfilets
1 el rode wijnazijn
1 tl mosterd
3 el mayonaise

BEREIDING
Breng de groenten in een grote pan aan de kook. Voeg het vlees toe en laat op laag vuur zachtjes 15 min koken. Laat daarna het vlees in het kookvocht afkoelen. Snij het in flinterdunne plakjes, leg op een bord en dek af met plasticfolie. Pureer met een staafmixer voor de salsa verde-mayonaise alle ingrediënten behalve de mayonaise. Roer de mayonaise erdoor.

Snij de tonijnfilet in 4 stukken en verhit de olie in een gril of koekenpan. Schroei in een grill of koekenpan met olie de tonijnstukken aan 2 kanten in 1 min per kant dicht. Leg op elk bord wat vitello (maak niet alles op), verdeel de tonijn erover, schep er wat saus over en geef de rest er apart bij.

gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO