Vanille-ijs met mango en passievruchtensiroop

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

2 rijpe mango’s
1 l vanille-ijs

Voor de siroop:
pulp van 6 rijpe passievruchten
50 g kristalsuiker
4 el witte of bruine rum

Extra: staafmixer of keukenmachine, ijslepel

BEREIDING
Verwarm voor de siroop de pulp, suiker en 75 ml water en laat 3 min zacht koken. Laat afkoelen, meng de rum erdoor en dek af. Schil de mango’s, verwijder de pitten en snij ½ mango in kleine blokjes. Pureer de rest met een staafmixer of in een keukenmachine, dek af en zet in de koelkast.

Verdeel vlak voor het opdienen bollen ijs en mangopuree over 8 glazen. Schenk de passievruchtensiroop erover en schep er de blokjes mango op.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO