Tonijnsteak met chermoula

Geschikt voor 6 personen

 

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

6 tonijnsteaks
olijfolie

Voor de chermoula:
1 citroen, sap en zest
1 tl komijn, gemalen
2 tl gerookte paprikapoeder
1 bosje koriander
1 rode peper, fijngehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
olijfolie

BEREIDING
Draai de ingrediënten voor de chermoula in de keukenmachine tot een pasta. Voeg genoeg olijfolie toe voor een marinade van 4-6 el. Bestrijk de tonijnsteaks met de helft van de chermoula. Laat 15 min intrekken. Leg 1 min per kant op de barbecue en laat 3 min rusten. Serveer met de rest van de chermoula.

Fotografie Imsyndo/ Gareth Morgans
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO