Toast met salami, bosui en rauwe tuinbonen

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

1 bosje bosuitjes
2 tomaten
200 g jonge tuinboontjes (versgedopt of diepvries)
16 dungesneden plakken salami
6 el olijfolie
8 dunne sneetjes pain de campagne (of ander stevig brood)
fijne mosterd

BEREIDING
Pel de bosuitjes en snij ze in ringen. Strooi er wat zout over en laat 15 min staan.Spoel de uiringen in een zeef schoon en dep ze droog. Halveer intussen de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Kook de tuinboontjes 1 min, laat ze in een zeef onder koud water afkoelen. Dubbeldop ze: maak evt een inkeping in het stugge velletje en knijp de felgroene boon eruit.

Meng in een schaal de salami voorzichtig met de tomaatblokjes, tuinbonen, uiringen en olijfolie. Laat nog 15 min marineren in de koelkast. Rooster de boterhammen en besmeer ze dun met mosterd. Beleg de toast met de salami en gemarineerde rauwkost.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO