Tipat cantok

Geschikt voor 4 personen

Wat eet je toch met dit warme weer? Probeer eens deze frisse Tipat cantok voor erbij, lekker met pittige gegrilde kip of gegrilde lamskoteletjes. Een echte Balinese salade.

gerelateerd
Roze salade met biet, roodlof en gestoomde makreel
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa

Ingrediënten

2 venkelknollen, schoongemaakt, in zeer dunne plakken geschaafd
1 komkommer, geschild
3 groene tomaten, in parten

Voor de dressing:
5 el olijfolie
sap en rasp van 2 limoenen
1 el biologische honing (de Traay)
1 tl kaneel
zout

BEREIDING
Blancheer de venkel in kokend water met zout. Snij de komkommer met de kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Bestrooi met zout en laat intrekken. Meng de ingrediënten voor de dressing. Dep de komkommer droog en meng met venkel en tomaten. Giet de dressing erover en laat even intrekken. Lekker met pittige gegrilde kip of gegrilde lamskoteletjes.

gerelateerd
Roze salade met biet, roodlof en gestoomde makreel
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO