Tex-Mex-kip met guacamole

Geschikt voor 4 personen

 

gerelateerd
Spaghettini met Siciliaanse bloemkool
Auberginepizza's
Loaded fries met pulled pork en bier-kaassaus
Zuid-Afrikaanse sosaties van de BBQ

Ingrediënten

4 biologische kipfilets
1 limoen, het sap
1 avocado, in stukjes
1 rode peper, fijngehakt
een handje koriander, gehakt
1/2 teentje knoflook, geperst
4 ciabattabroodjes,
jalapeños, in ringen
olijfolie
botersla
zure room
tabasco

Extra: aluminiumfolie

BEREIDING
Halveer de kipfilets. Leg op een schaal en voeg zout en peper toe en besprenkel met 1 el limoensap en wat olijfolie. Zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn. Laat 10 min intrekken. Maak guacamole door de avocado, peper, koriander, knoflook en de rest van het sap te mengen. Prak met een vork en voeg zout en peper toe. Barbecue de kip aan beide kanten 2-3 min. Laat onder aluminiumfolie nog 3 min rusten.

Doe sla op de ciabattabroodjes en beleg met kip, guacamole, zure room en jalapeños en evt tabasco.
 
De lekkerste mayonaise: zo maak je hem >

Fotografie Imsyndo/ Gareth Morgans
gerelateerd
Spaghettini met Siciliaanse bloemkool
Auberginepizza's
Loaded fries met pulled pork en bier-kaassaus
Zuid-Afrikaanse sosaties van de BBQ
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO