Tartaar van aubergine en tonijn met granaatappelpitten

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

1 kleine aubergine (violet)
olijfolie
300 g superverse tonijn
1 goed rijpe granaatappel
scheutje sojasaus
1 el limoensap
handvol rucola, gescheurd
klein bosje koriander, alleen de blaadjes
versgemalen roze peper (of vierseizoenenpeper)
fleur de sel (of versgemalen zeezout)

BEREIDING
Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes enkele min op hoog vuur. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier. Snijd de tonijn in piepkleine dobbelsteentjes en bestrooi ze met een beetje fleur de sel. Zet de tonijn in de koelkast. Halveer de granaatappel lepel de pitjes eruit, en verwijder eventuele stugge vliesjes.

Klop een marinade van 1 el olijfolie, een scheutje sojasaus en het limoensap. Schep de aubergine en de granaatappelpitjes voorzichtig door de tonijn en schenk de marinade erover. Breng op smaak met peper en fleur de sel. Laat de smaken nog 15 min in de koelkast intrekken.

Meng vlak voor serveren de koriander en rucola door de tartaar en proef of er extra zout of peper bij moet. Schep de tartaar (evt met behulp van ringen) in cirkels op de borden en serveer met sneetjes geroosterd stokbrood.

Fotografie Michaël Roulier – Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO