Taboulé

Geschikt voor 6 personen

Taboulé of tabouleh is een peterseliesalade uit de Libanese keuken die als voorgerecht of bijgerecht wordt gegeten. Dit is een recept uit het kookboek De Souk - Het beste van de Libanese keuken van Salma Hage

gerelateerd
Spaghettini met Siciliaanse bloemkool
Auberginepizza's
Loaded fries met pulled pork en bier-kaassaus
Zuid-Afrikaanse sosaties van de BBQ

Ingrediënten

20 g kerstomaatjes, in vieren gesneden
175 g fijne bulgur
1 grote bos peterselie, fijngehakt
1 komkommer, in blokjes gesneden
4 lente-uitjes, fijngesneden
1 groene paprika, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
3 takjes munt, blaadjes fijngehakt
sap van 1 citroen
100 ml olijfolie

BEREIDING
Doe de partjes tomaat in een zeef en laat ze uitlekken. Doe de bulgur in een kom, giet er zo veel heet water bij dat de korrels net onderstaan en laat ze 15 min wellen. Laat de bulgur uitlekken in een met kaasdoek beklede zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Meng peterselie, komkommer, lente-uitjes en paprika in een kom. Doe er eerst de munt en bulgur en dan de partjes tomaat bij. Klop citroensap, 2 tl zout en olijfolie in een kommetje en meng deze dressing door de taboulé.

gerelateerd
Spaghettini met Siciliaanse bloemkool
Auberginepizza's
Loaded fries met pulled pork en bier-kaassaus
Zuid-Afrikaanse sosaties van de BBQ
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO