Taartje van biscuit en rijstebrij met een marmelade van mango

Geschikt voor 12 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

Voor de rijstebrij:
1 l melk
200 g suiker
200 g paprijst
15 g gelatine
500 ml slagroom, half stijf geklopt
1 vanillestokje
2 eiwitten, stijf geslagen

Voor het biscuitbeslag:
18 eidooiers
540 g bloem
18 eiwitten
570 g suiker
100 g witte chocolade, gesmolten

Voor de garnering:
amandelsnippers, geroosterd
poedersuiker

Extra: 2 rechthoekige bakvormen, 35 x 8 x 8 cm

BEREIDING
Voor de marmelade van mango, ananas en specerijen: laat 400 g mangosap met 1 steranijs, 1 kruidnagel, ½ kaneelstokje, ½ vanillestokje, 10 peperkorrels, 3 citroenschilletjes en 125 g geleisuiker op laag vuur in 120 min tot de helft inkoken. Voeg 100 g mangoblokjes en 100 g ananasblokjes toe en laat nog 5 zachtjes doorkoken. Giet de marmelade in een schone glazen pot en laat 1 week rijpen voor gebruik.

Rijstebrij: Kook de rijst op 110 ˚C met 100% stoom in 10 min beetgaar in de steamer. Laat de melk, vanillestokje en 150 g suiker (gebruik de rest bij het kloppen van het eiwit) op laag vuur 15 min trekken, voeg de rijst toe en laat 15 min van het vuur af rusten. Voeg de gelatine toe en laat het mengel lobbig worden. Spatel het eiwit door rijstmassa en vervolgens de slagroom.

Biscuitbeslag: Verwarm de eidooiers met de helft van de suiker au bain marie tot 38 graden, laat vervolgens al kloppend afkoelen. Klop de eiwitten met helft van de suiker stijf. Spatel de eidooiers en de eiwitten luchtig door elkaar. Spatel de gezeefde bloem door het mengsel. Strijk het beslag in een laag van 3 cm dik uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 3 tot 4 min op 200˚C in de stoomoven zonder stoom. Snij direct in vier langwerpige plakken ter grootte van de cakevorm. Bekleed de cakevormen met bakpapier.

Verkruimel de volkoren biscuitjes, roer er de roomboter door en leg een laagje op de bodem. Leg er vervolgens een plak biscuit en bestrijk die met gesmolten chocolade. Giet er een laag rijstepap op en strijk glad. Herhaal dit, druk alles voorzichtig aan en laat 24 uur opstijven in de koelkast. Bestooi voor het serveren met amandelsnippers en poedersuiker, verdeel per cake in zes porties en serveer met de marmelade.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO